Massage en de Nijmeegse 4daagse

 

Martine Wiltenburg

Nog maar enkele maanden en dan barst het 4Daagse gevoel weer los. Uiteraard zal je al lang bezig zijn met de voorbereidingen, zo ook ik op mijn manier.
Vorig jaar was voor mij de eerste keer dat ik dit wandelvirus van dichtbij mee maakte. Niet als wandelaar maar als masseuse. Vier dagen lang heb ik diverse wandelaars mogen masseren zodat ze de volgende dag weer fit aan de start konden verschijnen. Dat zoveel kilometers iets doet met de spieren hoef ik je niet te vertellen,  je zult dit wellicht ook aan den lijve ondervonden hebben. Maar misschien bent je een van de gelukkige wandelaars die niets voelt na zoveel kilometers, dan toch gebeurd er heel veel met uw spieren.

Daarom is het goed om na elke lange wandeling uw spieren te laten verzorgen.  Een massage heeft als doel om spieren te stimuleren sneller te herstellen na een inspannende activiteit. Je kan dit zowel voor als na de activiteit inzetten. Laat je je vooraf masseren dan zorgt dat voor een goede doorbloeding van de spieren. De massage na de activiteit zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Dit voorkomt vervelende blessures.

Dus kortgezegd:

  • Een massage werkt ontspannend en verbeterd je slaap. Je start uitgerust aan de wandeltocht!
  • Een massage verbetert je humeur. Je loopt dus vrolijk de Nijmeegse 4Daagse uit!
  • Een massage voorkomt spierpijn, geeft verlichting en bespoedigd het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid de volgende dag kan wandelen.

Heb je geen ‘klachten’ na het wandelen, dan is een massage ook een heerlijke manier om even te ontspannen en het is goed voor je spieren. En uiteraard is het ook best gezellig om bij ons op de tafel te liggen in de medische post en als je dat wilt je belevenissen te delen. Ik vind  het leuk om jullie verhalen weer te horen.

In ieder geval zie ik er naar uit om jullie weer te ontmoeten, of je je nu wel of niet laat masseren.

Namens de masseurs,

Martine Wiltenburg

Gouda 

Hoofdsponsoren